Ето кои плодове ни поддържат винаги млади и красиви

Днес отбелязваме Световния ден на красотата. Празникът се чества по инициатива на Международния комитет по естетика и козметология (CIDESCO), световната организация в областта на естетиката и козметологията, която е основана в Брюксел през 1946-а и има свои отделения в 33 страни.

С развитието на козметиката и козметологията, празникът на красотата стана необходимост и през 1995-a бе взето решение за неговото съществуване. Oт 2003-a той се почита не само от жените, но и от стилисти, дизайнери, фризьори, модисти, фитнес инструктори и модели, които получават поздравления днес.

По повод Деня на красотата в много градове и страни на 9 септември се провеждат конкурси за красота. Първият конкурс за красота е организиран в Белгия през септември 1888-a, а първият конкурс „Мис Свят“ се провежда в Лондон през 1951-a.

Стремежът към запазване на красотата обаче е ежедневна борба за много хора. Все пак с течение на времето лицето и тялото губят тонус. Но има полодове, които ни помагат да запазим кожата си млада и красива. 

Банани

Те са богати на калий и магнезий. Предоставят много витамини, съществено важни за здравословното развитие на организма – A, B и E, които действат като антиоксидант в тялото. 

Лимони

Те помагат в процеса на възстановяване на кожата, тъй като съдържат висок процент витамин С. Имат разнообразна приложимост в различни комбинации. Могат да се прилагат директно върху кожата – но умерено – и спомагат за премахването на черни точки, пъпки и други недостатъци, които причиняват омазняване.

Портокали

Това е един от цитрусите с най-високо съдържание на витамин С. Портокалите помагат за поддържане на тялото здраво и оставят кожата гладка. Предоставят основните антиоксиданти, които пък я поддържат чиста и младолика.

Папая 

Тя съдържа повече антиоксиданти от другите плодове, предлагани на пазара.Консумацията й помага значително за подобряване на храносмилането и за елиминирането на излишните вещества. Всичко това е възможно, благодарение на съдържащия се в плода папаин. Това вещество отстранява замърсяванията и мъртвите клетки от тялото и регенерира увредените клетки.

Манго

То осигурява огромно количество витамин А, който действа директно върху кожата, като помага тя да възвърне еластичността. Друг огромен плюс на мангото е, че кара бръчките да изчезнат.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *