Жадната монахиня

Необходими продукти

За блата:

6 бр. яйца (3 белтъка се отделят)

1 и 1/2 ч.ч. захар

1 и 1/2 ч.ч. брашно

За сиропа:

1 ч.ч. прясно мляко

1 ч.ч. захар

125 г масло

2-3 с.л. какао

За глазурата:

3-те белтъка от блата

1 ч.ч. захар

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват със захарта, добавя се брашното, като се разбърква с лъжица. Пече се в умерена фурна, след което се надупчва със задната част на молив. След като изстине блата, се полива с горещия сироп. Когато отново изстине се покрива с глазурата – белтъците и захарта се разбиват като за целувки на сняг. Може да се запече за няколко минути в предварително загрята фурна на горен реотан – да се запече глазурата.

loading...


 

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *