Необходими продукти
За блата:
6 бр. яйца (3 белтъка се отделят)
1 и 1/2 ч.ч. захар
1 и 1/2 ч.ч. брашно
За сиропа:
1 ч.ч. прясно мляко
1 ч.ч. захар
125 г масло
2-3 с.л. какао
За глазурата:
3-те белтъка от блата
1 ч.ч. захар
Начин на приготвяне
Яйцата се разбиват със захарта, добавя се брашното, като се разбърква с лъжица. Пече се в умерена фурна, след което се надупчва със задната част на молив. След като изстине блата, се полива с горещия сироп. Когато отново изстине се покрива с глазурата – белтъците и захарта се разбиват като за целувки на сняг. Може да се запече за няколко минути в предварително загрята фурна на горен реотан – да се запече глазурата.
loading...