Необходими продукти:
300 г шунка
250 мл червено вино
250 мл вода
2 яйца
34 г желатин
2 моркова
2 червени мариновани чушки
2 кисели краставички
сол
магданоз
черен пипер
Начин на пригжотвяне:
Желатинът се разтваря в 250 мл топла вода. Прибавя се виното, сол, черен пипер и се слага на огъня да заври. Сваля се от огъня и се оставя да поизстине, но желето да остане течно. Шунката, краставичките, сварените яйца, чушките и сварените моркови се нарязват на дребни парченца. Кръгла къдрава форма за козунак се изплаква със студена вода. Налива се малко от желатина и се оставя на студено да стегне. Отгоре се подреждат нарязаните продукти, налива се още 2 см от желатина и се подреждат парчетата шунка. Върху нея останалите продукти и пак шунка. Заливат се с останалия желатин и се оставя да се желира. След 12 часа се обръща върху чиния и се сервира.