Жители на Слатино алармират: Сметището край селото гори, пушекът ни трови, никой не взема мерки

“Сметището край селото гори, пушек се стели над къщите ни, ще ни изтрови. Нито общината, нито кметицата вземат мерки да се загаси пожарът“, алармираха на редакционния ни телефон жители на Слатино.
„Сметището пламна около 13,00 часа. До 1 часа след полунощ го гасиха пожарникари, включиха се и баща ми, съпругът ми и група от Бобошево, която пристигна заедно с кмета на общината Крум Маринов и неговия заместник Костадин Гергинов“, заяви по телефона кметицата на бобошевското село Слатино Екатерина Андонова.
„Преди още да бъда избрана за кмет, съпругът ми и баща ми запръстяваха сметището, когато пламне. Пожарът е потушен, но още два дни ще има пушек. Каквото е трябвало, е направено. По медиите звънят хора на предишната кметица и искат да ме дискредитират. Тя не може да понесе факта, че вече не е на този пост. Жителите на селото да не се притесняват, всичко е под контрол. Общината има подписан договор битовите отпадъци да се транспортират до Благоевград. Докато се отвори новото сметище, отпадъците от общината се депонират в селото”, заяви кметицата Андонова, която за първи мандат управлява селото с 360 жители.
В малкото село живеят много млади семейства, които изпращат децата си на училище в Благоевград и Дупница. Слатино е известно с минералната вода, която тече през селото. Има басейн, който се посещава през лятото от много любители на тишината и водата.
ЙОРДАНКА ПОПОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *