Необходими продукти за две порции:
- 2 малки домати
- 1/2 краставица
- 1/2 червен лук
- 40 – 50 г царевица
- 2 бр. печена чушка
- 60 – 80 г сирене
- 8 – 10 маслини
- стрък магданоз
За соса:
- 2 – 3 с. л. олио/зехтин
- 2 – 3 с. л. оцет
- 1 скилидка чесън
- сол
Необходими продукти:
1. Нарежете доматите и краставицата на кубчета, а червения лук — на тънки полумесеци.
2. Нарежете печените чушки на ивици.
3. Смесете в голяма купа нарязаните зеленчуци, царевицата, маслините и натрошеното или нарязано на кубчета сирене.
4. За соса разбъркайте олиото (или зехтина), оцета, пресования чесън и малко сол в малка купичка.
5. Залейте салатата със соса и разбъркайте внимателно.
6. Поръсете с нарязан магданоз непосредствено преди сервиране.gotvenezanachinaeshti.com
