Задушена кокошка в тенджера под налягане

Необходими продукти:

  • 1 бр. кокошка или друга птица
  • • 1 бр. морков
  • • 1 резен целина
  • • 1 глава лук
  • • 1 дафинов лист
  • • 10-15 зърна черен пипер
  • • 1/2 ч.ч. олио
  • • 1 с.л. брашно
  • • 1 ч.л. доматено пюре
  • • 1 ч.ч. вино
  • • сол

Начин на приготвяне

В тенджерата под налягане се слагат кокошката, морковът, целината, лукът, дафиновият лист, черният пипер и 2 ч.ч. гореща вода.
Когато кокошката е почти готова, се прибавя запръжка от олиото, брашното и доматеното пюре, разрежда се с виното и се прибавя в тенджерата. Ври още десетина минути.
Кокошката се изважда и се оставя на топло, а сосът се претрива през цедка.
Кокошката се поднася цяла с гарнитура ориз и грах или картофи и моркови. Отделно се поднася соса и салата от туршия. Може да се поднесе студена със сос от хрян и салата.

Ястието може да се приготви и с други птици и в обикновена тенджера (само че трябва да ври повече време). Освен това може да се нареже на порции.

loading...


Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *