Задушена кокошка /пиле/

Необходими продукти:

1 бр. кокошка (може и пиле)

4-5 бр. картофи

1 ч.ч. ориз

125 г масло

щипка джоджен

магданоз

3-4 с.л. олио

сол

Начин на приготвяне:

В един тиган се разтопява маслото към него се прибавя измития ориз и джоджена и магданоза. С тази плънка се пълни кокошката (пилето). Слага се в йена и около него се слагат обелените и нарязани на едро картофи. Долива се малко вода и 3-4 с.л. олио, колкото да покрие картофките и да не стане суха кокошката. Пече се на 180-170С градуса, на бавна фурна. Ако има нужда или се изпари всичката вода може да долеете.

loading...


Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *