Необходими продукти:
3 с. л. олио
2 глави кромид лук
1 ч. л. червен пипер
500 г македонска наденица
250 мл (1 ч. ч.) доматен сок
2 ч. л. брашно
4 с. л. студена вода
3-4 зърна черен пипер
дафинов лист
1 скилидка чесън
сол
магданоз
1 с. л. краве масло
loading...
Начин на приготвяне:
В тиган се сгорещяват 3 с. л. олио.
Добавя се ситно нарязаният лук, койот се запържва леко и се поръсва с червеният пипер.
Прибавя се почистената от обвивка и нарязана на кубчета наденица.
Запържва се за 3-4 минути.
Сипва се доматеният сок, добавят се зърната черен пипер и дафиновият лист.
Ястието се кипва.
Прибавя се брашното размито в студена вода и пресованият чесън.
Наденицата се задушава 5-6 минути, след което се сваля от котлона, захлупено с капак.
Преди поднасянето задушената наденица в доматен сос се поръсва със ситно нарязан магданоз.
Отгоре се поставя парченце краве масло.
Подходяща гарнитура е варени макарони или салата по избор, както и задушен ориз.
Добавя се ситно нарязаният лук, койот се запържва леко и се поръсва с червеният пипер.
Прибавя се почистената от обвивка и нарязана на кубчета наденица.
Запържва се за 3-4 минути.
Сипва се доматеният сок, добавят се зърната черен пипер и дафиновият лист.
Ястието се кипва.
Прибавя се брашното размито в студена вода и пресованият чесън.
Наденицата се задушава 5-6 минути, след което се сваля от котлона, захлупено с капак.
Преди поднасянето задушената наденица в доматен сос се поръсва със ситно нарязан магданоз.
Отгоре се поставя парченце краве масло.
Подходяща гарнитура е варени макарони или салата по избор, както и задушен ориз.