Продукти
800 г свински джолан
1 к.ч. бяло вино
2 с.л. соев сос
черен пипер
червен пипер
мащерка
За соса:
1 к.ч. готварска сметана
1 с.л. брашно (препечено)
Начин на приготвяне
Джоланът задължително трябва да сготвим на бавен огън. Ето защо при приготвянето му са много подходящи за употреба уредите за бавно готвене и гювечите. Приготвяме марината от сухите подправки, соевия сос, виното и мазнината. Поставяме местото в слоукукър и заливаме с приготвената смес. Добавяме 1-2 к.ч. вода. Готвим 4 часа на високата степен.
Прецеждаме получения при готвенето сос и поставяме на котлона. Сгъстяваме го с препеченото брашно и добавяме сметаната. Връщаме месото в соса и оставяме всичко да къкри около 10 минути на бавен огън.
Поднасяме с гарнитура от картофено пюре или друго по избор. В случая джоланът е поднесен със задушени тиквички с ориз.