Заек в гювеч

Продукти

2 кг заек
500 гр. гъби
5 бр. моркови
2 бр. зелени чушки
2 бр. червени чушки
5 гл. лук кромид стар
4 бр. картофи
1 гл. чесън стар
10 бр. бахар зърна
15 бр. черен пипер на зърна
1 с.л. вегета
1 с.л. сол
1 с.л. червен пипер
1 ч.ч. олио
1 ч.ч. вино бяло
1 ч.ч. вода
2 бр. дафинов лист

Начин на приготвяне

1. Измиваме добре заешкото и го режем на порции.
2. Запържваме го в малко олио, до зачервяване, и изваждаме в отделна чиния.
3. Всички зеленчуци режем на парчета и поставяме в отделни чинии.
4. В глинения съд (гювеча) слагаме на дъното малко олио. Започваме да подреждаме ред месо, ред картофи, ред моркови, ред лук, ред гъби, чушките в два цвята. Накрая добавяме и чесъна, нарязан на две.
5. Поръсваме с половината от подправките.
6. Продължаваме с подредбата догоре, наливаме виното и водата.
7. Затваряме капака и правим тесто, да запечатаме добре около него.
8. Печем за 3 часа в студена фурна на 180 С.
9. Приятен апетит.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *