Заек в тиква

Необходими продукти:

1 заек

1 голяма кръгла тиква, в която да сложим порциите заешко месо

2-3 чушки

2-3 глави лук

2 моркова, нарязани на колелца

няколко розички броколи

5-6 гъби печурки

черен пипер на зрънца

сол на вкус

Начин на приготвянe:

Изрязваме капачето на тиквата и издълбаваме семките. В тиган с олио запържваме и задушаваме месото. В същата мазнина след това приготвяме плънката, като задушаваме леко зеленчуците. Количеството на зеленчуците е според големината на тиквата. И така, изсипваме плънката на дъното на тиквата и нареждаме отгоре порциите месо, след което затваряме с капачето. Слагаме в тава и печем към 2 часа в умерена фурна. А след това се наслаждаваме на невероятния вкус на ястието, придружено с чаша бяло ароматно вино. lakomnik.bg



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *