ЗАЛЕЗЪТ НА ЕДНА ИМПЕРИЯ! Бизнесмените Калоянов и Каназирев губят пореден имот – ЧСИ продава за 1 754 355 лв. 98 дка край Разлог

Разложките бизнесмени Костадин Калоянов, Николай Калоянов и Йордан Каназирев губят поредното си недвижимо имущество. Съдия-изпълнител обяви на публична продан имот, собственост на фалиралата им фирма „Балканстрой“ за 1 754 355 лв. Имотът представлява горски територии в местността Попада край Разлог, с обща площ от близо 98 дка. Той е придобит от фирмата през 2006 година, а понастоящем е собственост на друга от плеядата фирми на разложките бизнесмени „Балканстрой Груп Холдинг“. Върху имота е учредена договорна ипотека в полза на мощна софийска фирма.

Това е втората публичната продан на имота. Първия път той бе оценен за малко над 2 млн. лв., но купувач така и не се намери.

Не е тайна, че фирмите на Калоянов и Каназирев имат огромни задължения към банки и голяма част от притежаваното имущество е обект на публични продажба. Заради дългове те загубиха и перлата на хотелите в Разложко – „Катарино“. Луксозният хотел премина в ръцете на банката кредитор и преди около две години бе купен от благоевградския бизнесмен Иван Чапов.

Срещу фирмите им през последните години са се водили десетки дела от служители за неизплатени заплати. Те са атакувани многократно в съда и от фирми подизпълнители също за неизплатени суми по договори.

Само преди два месеца фирмата на Йордан Каназирев „България Холидейз“ ЕООД стана пък обект на прокурорска проверка. Срещу нея се води разследване за самоуправство. То стартира след извършена полицейска проверка по жалба на собственик на апартамент в комплекс „Пирин голф“ край Разлог, при която бяха установени данни за извършване на нерегламентирани дейности, касаещи снабдяване и продажба на електроенергия в комплекса.

ИВА ГЕОРГИЕВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *