Зам. министър Ал. Манолев откри най-големия младежки фестивал в ЮгоизточнаЕвропа

Сандански е домакин на най-големия младежки фестивал в Югоизточна Европа. Събитието под надслов “Младостта на Балканите” бе официално открито от заместник-министъра на икономиката Александър Манолев, заместник-министъра на младежта и спорта Ваня Колева и кмета на Сандански Кирил Котев.

„Надявам се тази енергия, която има фестивалът, да ни помогне да развием и утвърдим региона като един от центровете на младежкия туризъм на Балканите“, каза заместник-министър Манолев. Той подчерта, че младежкият туризъм е сред най-бързо развиващите се дялове на туристическата индустрия – според различни анализи пътуванията на младите хора надхвърлят 25% от всички туристически пътувания в света. „Тук не говорим само за икономическите ползи от тези тенденции и нуждата България да се движи заедно с тях. По-важното е, че те показват, че младите хора все повече се чувстват граждани на света и искат да се развиват като личности пътувайки и общувайки с нови и различни хора“, подчерта Александър Манолев.

XХII-то издание на Балканския младежки фестивал “Младостта на Балканите” ще се проведе от 6 до 11 септември 2017 г. в гр. Сандански и региона. Най-голямото международно младежко събитие в Югоизточна Европа обединява усилията на младежи от 10 различни страни. Гостите на проявата ще имат възможност да се насладят на 5 дни, изпълнени със събития и прояви в областта на музиката, танците и изкуството.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *