НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
картофи – 1.5 кг сварени и обелени
олио – 100 мл
лук – 2 глави
чесън – 2 скилидки
бекон – 200 г пушен
сол – на вкус
черен пипер – на вкус
прясно мляко – 1 ч.ч.
яйца – 3 бр.
кашкавал – 200 г
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Запеканка, приготвена с много любов и вкус.
Нарежете картофите и бекона на кубчета, поотделно. Обелете и нарежете лука на тънки полумесеци. В купа, разбийте яйцата и добавете млякото, разбъркайте. Посолете яйчената смес на вкус и поръсете с черен пипер на вкус, разбъркайте.
В голям тиган нагрейте олиото и запържете лука, щом започне да омеква, прибавете нарязания бекон, разбъркайте.
Добавете нарязаните кубчета картофи и отново бъркате, докато се смесят добре и затоплят. В тава, намазана с малко масло, разстелете запържената смес от тигана.
Отгоре налейте яйчената смес и разбутайте с вилица, докато сместа навлезе в картофената смес.
Поръсете с настърган кашкавал и поставете тавата в предварително нагрята на 180 градуса, печете картофената запеканка за около 15-20 минути, до златиста коричка на кашкавала.