НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
3 големи картофа
70 г. шунка
70 г. кашкавал
2 мариновани краставички
1 ч.ч прясно мляко
1 яйце
сол на вкус
черен пипер на вкус
100 г. заквасена сметана
1 с.л брашно
30 г. масло
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Обелваме картофите и ги измиваме. Режем ги на половина, не повече. В тенджера с вода на котлона ги сваряваме. Прибавяме малко щипка сол. След като сварят картофите ги режем на тънки кръгчета. Намазваме малка тава с масло. Подреждаме един ред с картофените кръгчета едно до друго. Нарязваме 2 краставички на тънки лентички. Шунката също я нарязваме на тънки лентички. Върху първия ред картофи слагаме краставичките и шунката навсякъде. Следва втори ред картофи, едно до друго парчета. Разбиваме 1 яйце с 1 с.л брашно, 1 ч.ч прясно мляко и 100 г. заквасена сметана с помощта на телена бъркалка. Подправяме със сол и черен пипер. Пак разбъркваме. Изсипваме сместа отгоре, така че да има навсякъде. На места слагаме парченца масло. Настъргваме кашкавала и разпределяме отгоре. Поръсваме с черен пипер. Печем на 180 градуса до готовност в предварително загрята фурна. Режем на парчета и сервираме в чиния.