Запеканка с карфиол и чушки

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

карфиол – 1 глава
червени чушки – 1 брой
зелени чушки – 1 брой
кромид лук – 1 брой
яйца – 3 броя
краве масло – 50 грама
извара – 100 грама
пармезан – 3 супени лъжици
сол
червен пипер
черен пипер

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Запеканка с карфиол и чушки е леко и вкусно зеленчуково ястие, подобно на безмесна мусака.

Карфиолът, разделен на розички се задушава в маслото заедно с чушките и кромида.

Подправя се със сол, червен и черен пипер.

Сместа се разбърква с изварата и яйцата и се разпределя в намаслени форми.

Печем запеканката за 30 минути в умерена фурна.

Поръсва се с люспи пармезан и се оставя за още 5 минути във фурната.

Добър апетит!

loading...


Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *