НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
карфиол – 1 глава
червени чушки – 1 брой
зелени чушки – 1 брой
кромид лук – 1 брой
яйца – 3 броя
краве масло – 50 грама
извара – 100 грама
пармезан – 3 супени лъжици
сол
червен пипер
черен пипер
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Запеканка с карфиол и чушки е леко и вкусно зеленчуково ястие, подобно на безмесна мусака.
Карфиолът, разделен на розички се задушава в маслото заедно с чушките и кромида.
Подправя се със сол, червен и черен пипер.
Сместа се разбърква с изварата и яйцата и се разпределя в намаслени форми.
Печем запеканката за 30 минути в умерена фурна.
Поръсва се с люспи пармезан и се оставя за още 5 минути във фурната.
Добър апетит!
loading...