НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
тиквички – 3 бр.
чесън – 4 – 5 склидки
лук – 1 глава
пилешки гърди – 300 г
моркови – 2 бр.
кашкавал – 100 г
олио – 1 с.л.
сол
черен пипер
червен пипер
ЗА СОСА
масло – 50 г
брашно – 50 г
прясно мляко – 500 мл
индийско орехче
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
В тиган сипваме олиото и запържваме чесъна и лука. Към тях добавяме пилешкото месо, което сме нарязали на хапки.
След като се запържи месото, прибавяме 1 тиквичка, която предварително сме нарязали на малки кубчета. Поръсваме със солта, ригана, черния и червен пипер.
Останалите 2 тиквички ги нарязваме на тънки филийки и посоляваме.
Поставяме грил тигана на котлона и изчакваме да се загрее.
Поставяме всяка една тънка филийка тиквичка на тигана и гриловаме от двете страни.
Вземаме тава и нареждаме тиквичките. По средата изсипваме месото с лука и морковите.
Отгоре нареждаме останалите тиквички.
Правим си заливка, като запържваме брашното в маслото, след което добавяме прясното мляко.
Прибавяме солта, черният пипер и индийско орехче.
Готовата заливка изсипваме върху тиквичките.
Поръсваме с настъргания кашкавал.
Поставяме в печката и печем запеканката на 220градуса за 30 минути.
Вкусната запеканка с тиквички и пилешко филе е готова.