Запеканка с яйца

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

 7 червени чушки, 2 скилидки чесън, 3 моркова, 4 стръка целина, 80 мл зехтин, 1 ч. л. сух розмарин, 600 г картофи, 3 яйца, 400 мл прясно мляко, 2 с. л. брашно, сол и черен пипер на вкус.

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ: 

Чушките се измиват и се изпичат за 45 минути в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор. Морковите се обелват и се настъргват на едро ренде. Целината се обелва и се нарязва на ситно. Чесънът също се наситнява. Половината от зехтина се загрява и в него се запържват целината и чесънът. Прибавят се морковите и също се запържват. Когато зеленчуците омекнат, се подправят с розмарина и се оставят да се охладят. Картофите се обелват, разрязват се на четвъртинки и се сваряват. Прибавят се към другите зеленчуци и се намачкват. Поливат се с останалия зехтин и се овкусяват със сол и черен пипер. Чушките се обелват, почистват се от семките, като се разрязват в долната си част – дръжката не трябва да се изрязва. Чушките се пълнят със сместа и се подреждат в тава. Яйцата се разбиват и се налива прясното мляко. Уплътнява се с брашното и се разбива отново. Чушките се заливат със сместа и се пекат за 40 минути в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *