НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
патладжани – 2 малки
домати – 2 бр.
авокадо – 1 бр.
извара – 100 г
кашкавал – 50 г
синьо сирене – 2 малки парченца
гауда – 2 отрязани парченца
чесън – 3 скилидки
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Запечено авокадо с извара върху патладжан и домати – цветно и вкусно предложение за обяд или вечеря.
В йенски съд слагаме нарязания на кръгчета, посолен и обелен патладжан. Върху него редим доматите пак на кръгчета. Обелваме чесъна, режем всяка скилидка на 3 едри парчета и поръсваме.
Добавяме олио и наливаме малко водичка. Слагаме капака и печем във фурна на 200 градуса около 20 мин. и махаме капака, продължаваме да печем още 10.
През това време приготвяме авокадото. Режем на 2 големи половини, махаме костилката и внимателно ги обелваме. Аз използвах от по-едрото Хас, ако вземате от малките, може да предвидите 2.
Пълним всяка половинка с извара (с крема сирене също се получава добре). Ръсим със синьо сирене и слагаме по парче гауда. Настъргваме кашкавал.
След като са минали 20 мин. с капак и 10 без, слагаме авокадото върху зеленчуците, да се запече. Около 10 мин.
Получава се вкусно ястие с авокадо от познати вкусове в различна комбинация.