Запечено авокадо с извара върху патладжан и домати

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
патладжани – 2 малки
домати – 2 бр.
авокадо – 1 бр.
извара – 100 г
кашкавал – 50 г
синьо сирене – 2 малки парченца
гауда – 2 отрязани парченца
чесън – 3 скилидки

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Запечено авокадо с извара върху патладжан и домати – цветно и вкусно предложение за обяд или вечеря.

В йенски съд слагаме нарязания на кръгчета, посолен и обелен патладжан. Върху него редим доматите пак на кръгчета. Обелваме чесъна, режем всяка скилидка на 3 едри парчета и поръсваме.

Добавяме олио и наливаме малко водичка. Слагаме капака и печем във фурна на 200 градуса около 20 мин. и махаме капака, продължаваме да печем още 10.

През това време приготвяме авокадото. Режем на 2 големи половини, махаме костилката и внимателно ги обелваме. Аз използвах от по-едрото Хас, ако вземате от малките, може да предвидите 2.

Пълним всяка половинка с извара (с крема сирене също се получава добре). Ръсим със синьо сирене и слагаме по парче гауда. Настъргваме кашкавал.

След като са минали 20 мин. с капак и 10 без, слагаме авокадото върху зеленчуците, да се запече. Около 10 мин.

Получава се вкусно ястие с авокадо от познати вкусове в различна комбинация.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *