За пръв път джазфестът в Банско с 20 лв. вход, Хилда Казасян сменя заразения с Ковид-19 Биг Бенд Благоевград

За пръв път от старта на Международния джаз фестивал в Банско 23-ото му поредно издание, което е от 8 до 14 август, ще бъде с вход от 20 лева. Той важи за седящите места, а организаторите са категорични, че това се прави единствено с цел да бъде ограничено струпването на хора на площада и да може да се отговори на мерките и изискванията за ограничаване на пандемията от коронавирус. Намаление на цената ще има за закупуване на пакет за всичките седем фестивални дни и тя ще бъде в размер на 100 лева.

Пандемията доведе и до промяна в програмата. Отпада участието на Биг Бенд Благоевград заради заразените 11 от общо 17 музиканти, за които стана ясно в петък. Традиционно областният Биг Бенд трябваше да открие форума, но с оглед на създалата се ситуация той няма да участва и началото на феста ще даде Хилда Казасян, която ще излезе със собствения си бенд, който е от 4 човека.

„Вашият бенд ми е любим”, коментира за „Струма” организаторът д-р Емил Илиев и допълни: „Ние го наричаме фестивалния бенд, но за съжаление няма какво да направим с оглед на създалата се ситуация. Радостното е, че повечето от Биг Бенд Благоевград се чувстват добре и нямат почти никакви симптоми”, каза още д-р Илиев.

В Банско вече се уточняват детайлите около организацията на предстоящия джазфест. Традиционно съпътстващият го базар на български производители също ще се състои, но и там ще има леки промени и нови правила с оглед спазване на всички мерки.

ЯНА ЙОРДАНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

1 Коментар

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *