Звезди в белите спортове запалиха децата на Банско по ски бягането

Стотици са банскалиите, които са „проходили” в зимните спортове с беговите ски. В ски бягането са и най-многобройните постижения на състезателите от Банско през годините. Категорично е мнението на бивши и настоящи скиори и специалисти, че този спорт развива не само физическите качества и сила, но изгражда характера и духа на състезателите, създава навици и дисциплина за цял живот.
Треньорът по ски бягане в „Ски клуб Банско“ Елена Петакова организира в течение на една седмица представяне на ски бягането в НУ „Св. Паисий Хилендарски“ и в СУ „Неофит Рилски“. Децата научиха за поколения спортисти от банската спортна школа, прославили България на световни и олимпийски съревнования.

Възпитаникът и състезател на „Ски клуб Банско“ Иван Баряков сподели с децата моменти от богатата си спортна кариера, за своето начало в ски бягането и участието си в две олимпиади.
В отворената тренировка за всички, проявили интерес, като демонстратори се включиха две звезди в ски алпинизма: най-добрият в този спорт в България – банскалията Никола Калистрин, и световната шампионка за 2019 г. – рускинята Екатерина Осичкина.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *