Зелеви сарми в гювеч

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

  • кисело зеле – 1 бр.
  • кайма – 500 г смес
  • ориз – 1 чаена чаша
  • свински пържоли – 4 – 5 бр.
  • лук – 1 глава
  • сол
  • пипер
  • олио

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Сега, в тези дни преди Коледа, искам да ви напомня за една любима коледна рецепта.

Приготвяме си зелевите листа, като им отстраняване кочана.

Което остане от зелето, го нарязваме и го слагаме на дъното на гювеча. Приготвяме си сместа за зелевите сарми с кайма – за целта в тенджера запържваме лук, каймата, към тях добавяме ориз и подправки.

От тази смес поставяме върху зелевите листа.

Започваме да завиваме сармите и да ги подреждаме, между тях слагаме овкусените свински пържоли. Заливаме с вода, добавяме и мазнина. Слагаме в фурна за един час гювеча със сърми и пържоли.

След това ви остава само да се насладите на това питателно ястие – Зелеви сарми в гювеч.

loading...


Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *