НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- кисело зеле – 1 бр.
- кайма – 500 г смес
- ориз – 1 чаена чаша
- свински пържоли – 4 – 5 бр.
- лук – 1 глава
- сол
- пипер
- олио
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Сега, в тези дни преди Коледа, искам да ви напомня за една любима коледна рецепта.
Приготвяме си зелевите листа, като им отстраняване кочана.
Което остане от зелето, го нарязваме и го слагаме на дъното на гювеча. Приготвяме си сместа за зелевите сарми с кайма – за целта в тенджера запържваме лук, каймата, към тях добавяме ориз и подправки.
От тази смес поставяме върху зелевите листа.
Започваме да завиваме сармите и да ги подреждаме, между тях слагаме овкусените свински пържоли. Заливаме с вода, добавяме и мазнина. Слагаме в фурна за един час гювеча със сърми и пържоли.
След това ви остава само да се насладите на това питателно ястие – Зелеви сарми в гювеч.
loading...