
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
фини кори за баница – 6 бр.
спанак, манголд – 300 г
бяло сирене – 100 г
орехи – 40 г (по желание)
яйца – 1 бр.
слънчогледово олио – 4 с.л.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Измивам листата и отцеждам водата в центрофуга за зеленчуци. Накъсвам ги на едро в купа, прибавям сиренето, орехите, яйцето и 2 с.л от олиото.
Напръсквам дъното на малка тавичка с олио. Разстилам 1 кора, напръсквам я с олио, после втора кора. Разпределям равномерно половината плънка.
Повтарям с две намаслени кори и втората половина от плънката. Завършвам с последните 2 кори, напръсквам с олио отгоре.
Понеже листата не са предварително задушени, тази баничка със спанак пека по-бавно от другите.
Слагам празна тава под горния реотан на фурната и загрявам до 180°С.
Баничката слагам в средата на фурната и пека без вентилатор за около 15 минути.
След това изваждам предпазната тава и пека, докато горните кори на зелена баница със спанак, манголд и сирене станат златисти.
Вижте още как се прави заливка за баница и колко време трябва да печете домашната баница./готвач.бг