Зелени кюфтета

Необходими продукти:

300 г пресен спанак, 300 г коприва, 3 сварени картофа,1 връзка пресен лук, джоджен на вкус, сол и черен пипер на вкус, 2 яйца, галета за овалване, 1 ч. л. олио.

Начин на приготвяне:

Спанакът, копривата и пресният лук се почистват, нарязват и задушават за кратко в намазнен тиган под капак. Сварените картофи се намачкват и към тях се прибавят задушените листни зеленчуци. Подправят се с джоджен, черен пипер, сол и се добавя 1 разбито яйце. Всичко се разбърква добре. Оформят се кюфтета, които се овалват в галета и се поставят в тава, покрита с хартия за печене. Второто яйце се разбива с олиото и с получената смес се намазват кюфтетата отгоре. Пекат се в предварително загрята фурна на 200 градуса за 15 минути. Трябва да се зачервят апетитно отгоре и да се отделят лесно от хартията за печене.

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *