Зеленчукова супа

Продукти

Картофи – 200 гр.
Чушка – 1 бр.
Грах – 200 гр.
Фиде – 50 гр.
Лук – 1 гл.
Чесън – 2-3 скилидки
Целина
Моркови – 2 бр.
Пилешки бульон – 700 мл..
Кисело мляко – 125 гр.
Яйца – 2 бр.
Сол
Зехтин
Чубрица
Риган
Черен пипер
Магданоз
Вода – 2 л.

Начин на приготвяне

В тенджера наливаме 50 мл. зехтин и когато се загрее, добавяме да се запържат морковите, чесъна, лука, целината и чушката. Посоляваме.
След което, добавяме да се запържи граха.
След това доливаме 1,5 л. гореща вода и 700 мл. пилешки бульон.
Оставяме супата да заври, прибавяме картофите и подправките.
Варим 15 мин. и добавяме фидето.
Варим още 10 мин.
Поръсваме със зелен магданоз. Когато супата се поохлади, добавяме застройката.
Приготвяме застройката. В една купа разбиваме 2 яйца и 125 гр. кисело мляко, докато получим еднородна смес.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *