Зеленчуци на фурна

Необходими продукти:

  • патладжани – 2 бр., обелени и на кубчета
  • сол – на вкус
  • черен пипер – на вкус
  • картофи – 500 г, обелени и на кубчета
  • тиквички – 500 г, на филии
  • лук – 1 глава, червен на кръгчета
  • зехтин – 1/2 ч.ч. (125 мл)
  • магданоз – 2 с.л., на ситно
  • босилек – 2 с.л., пресен, на ситно
  • домати – 1 кг, на филийки

Начин на приготвяне:

Патладжанените кубчета се оставят в гевгир, за да се отцеждат след като бъдат осолени за 1 час. Фурната се загрява предварително до 180 градуса.

Подготвя се голяма тава за печене. Зеленчуците се смесват заедно с магданоза, босилека, солта пипера и зехтина.

Дъното на тавата се покрива с пласт домати, а върху него се постилат зеленчуците с подправките. Най-отгоре също се покрива с пласт домати. Пече се около 55-65 минути, или докато зеленчуците омекнат. gotvach.bg

loading...


Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *