Необходими продукти:
- патладжани – 2 бр., обелени и на кубчета
- сол – на вкус
- черен пипер – на вкус
- картофи – 500 г, обелени и на кубчета
- тиквички – 500 г, на филии
- лук – 1 глава, червен на кръгчета
- зехтин – 1/2 ч.ч. (125 мл)
- магданоз – 2 с.л., на ситно
- босилек – 2 с.л., пресен, на ситно
- домати – 1 кг, на филийки
Начин на приготвяне:
Патладжанените кубчета се оставят в гевгир, за да се отцеждат след като бъдат осолени за 1 час. Фурната се загрява предварително до 180 градуса.
Подготвя се голяма тава за печене. Зеленчуците се смесват заедно с магданоза, босилека, солта пипера и зехтина.
Дъното на тавата се покрива с пласт домати, а върху него се постилат зеленчуците с подправките. Най-отгоре също се покрива с пласт домати. Пече се около 55-65 минути, или докато зеленчуците омекнат. gotvach.bg
loading...