Зеле с ориз на фурна

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
зеле – 1 зелка
моркови – 1 бр.
лук – 1 малка глава
чушки – 1 бр.
кафяв ориз – 1 ч.ч.
доматен сос – 150 – 200 мл
червен пипер
лют червен пипер – 1/ 2 ч.л.
сол
черен пипер

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Зелето се нарязва на дребно. След това в тенджера се сипва малко олио и вода. Слага се на котлона, когато си сгорещи се слага и нарязаното зеле. Разбърква се хубаво от време на време.

През това време се режат на малки парчета лука, моркова и чушката. Когато зелето омекне се сваля от котлона. Към зелето се прибавя червеният пипер и лютият червен пипер. Разбърква се хубаво.

В тиган се загрява олио и се запържват лука, моркова и чушката. Разбъркват се и се прибавя ориза . След това се прибавя и доматения сос. Разбърква се хубаво и се оставя за малко на котлона.

След това се подправя със сол и черен пипер. Разбърква се. След това се смесват ориза и зелето. Разбъркват се и се изсипват в тава. Заливам с 3-4 чаени чаши вода и пека в предварително загрята фурна на 200 градуса около 30-тина минути./gotvach.bg

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *