НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- зелен фасул – 1.8 г отцеден от консерва
- универсалана подправка – 5 с.л. чиста зеленчукова
- червен пипер – 2 с.л.
- хималайска сол – 1 с.л.
- олио – 50 мл.
- магданоз – 1 вр.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Зеленият фасул се изважда от консервите, като се отцежда много добре от водата, която е в консервата.
В тенджерата, в която ще се вари, се слага отцеденият зелен фасул.
Прибавят се подправки за зеленчуци със сушена чушка, моркови, лук и зелени подправки и се налива вода, която да покрива фасула.
Не трябва да се слага много вода над фасула, т.к. фасулът е от консерва и времето на варене е по-малко, отколкото на пресен зелен фасул.
Прибавя се олиото и се оставя за заври.
Вари се 10 мин след завиране, след което се прибавя червеният пипер и хималайската сол.
Вари се 40 мин при периодично разбъркване на среден огън.
Магданозът се почиства, измива и нарязва на ситно.
След като зеленият фасул е сварен, се прибавя магданозът, разбърква се много добре и котлонът се изключва, като тенджерата се оставя върху котлона със затворен капак за 10 мин./gotvach.bg
