Зимен зелен фасул

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

  • зелен фасул – 1.8 г отцеден от консерва
  • универсалана подправка – 5 с.л. чиста зеленчукова
  • червен пипер – 2 с.л.
  • хималайска сол – 1 с.л.
  • олио – 50 мл.
  • магданоз – 1 вр.

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Зеленият фасул се изважда от консервите, като се отцежда много добре от водата, която е в консервата.

В тенджерата, в която ще се вари, се слага отцеденият зелен фасул.

Прибавят се подправки за зеленчуци със сушена чушка, моркови, лук и зелени подправки и се налива вода, която да покрива фасула.

Не трябва да се слага много вода над фасула, т.к. фасулът е от консерва и времето на варене е по-малко, отколкото на пресен зелен фасул.

Прибавя се олиото и се оставя за заври.

Вари се 10 мин след завиране, след което се прибавя червеният пипер и хималайската сол.

Вари се 40 мин при периодично разбъркване на среден огън.

Магданозът се почиства, измива и нарязва на ситно.

След като зеленият фасул е сварен, се прибавя магданозът, разбърква се много добре и котлонът се изключва, като тенджерата се оставя върху котлона със затворен капак за 10 мин./gotvach.bg

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *