Извършиха трансплантацията на Наим Сюлейманоглу

Най-великият щангист за всички времена в историята на спорта – Наим Сюлейманоглу, претърпя чернодробна трансплантация в Истанбул. Донор е станал приятел на легендата, чието име се пази в тайна по изрично негово желание. Операцията е продължила осем часа.

Според вестник „Хабертюрк”, който пръв съобщава новината, интервенцията е завършила преди броени минути в специализираната клиника за трансплантации „Мемориал“ в квартал Аташекир. Операцията е водил д-р Камил Ялчин Полат, който всеки момент се очаква да направи изявление пред турските медии.

В болницата, по заповед на президента на Турция Реджеп Таип Ердоган, е сформиран медицински щаб от най-добрите специалисти в страната. Най-добрите специалисти, които се грижат за здравето на самия Ердоган, са в клиника „Мемориал“, за да следят за състоянието на Сюлейманоглу, който е в интензивното отделение. При него все още не се допускат посетители, но из коридарите е пълно с негови роднини, бивши съотборници и приятели.

Сюлейманоглу – трикратен олимпийски, седемкратен световен и седемкратен европейски шампион бе от няколко дни в клиника „Мемориал”, където го подготвяха за трансплантанциаята. По-рано тази сутрин той претърпя и манипулация на бъбреците, информира пресата в южната ни съседка.btv

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *