Иззеха близо половин милион контрабандни маски, шлемове и ръкавици на „Капитан Андреево“

Митнически служители са открили и иззели недекларирани 470 940 лични предпазни средства: шлемове, маски от плат, ръкавици, както и близо 50 000 дрехи, спортни обувки, дамски чанти и ключодържатели, със съмнения, че са произведени в нарушение на права върху интелектуалната собственост, съобщиха от Агенция „Митници”.

На 7 и 8 май на пункт „Капитан Андрево“ са пристигнали товарни автомобили, съответно с румънска и българска регистрации, влизащи в страната от Турция. Единият камион превозвал групажна стока за Румъния. При проверката е установено, че в товарното помещение са укрити 940 предпазни шлема, а сред декларираната стока митническите служители откриват 8400 мъжки и дамски тениски, блузи, панталони, носещи логото на защитени марки и 1290 ключодържатели с логото на известни марки автомобили.

Другият камион превозвал стока за Унгария, в който при проверка на 250 колета са открити 40 000 дрехи, спортни обувки и дамски чанти със знаци на известни марки. В 22 от колетите са открити 420 000 защитни предпазни ръкавици за еднократна употреба, които липсвали в описаните в документите стоки. На 11 май митническите служители проверили товарен автомобил с чужда регистрация, управляван от турски шофьор, който предоставил редовни документи за превозваната стока за Германия, сред която е установено, че има недекларирани 50 000 защитни маски от плат.

Контрабандните лични предпазни средства са задържани. На шофьорите са съставени актове по Закона за митниците.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *