Илко Стоянов напуска след Нова година зам. кметския пост в Петрич

Илко Стоянов остава на поста зам. кмет по финанси на община Петрич до Нова година, това обяви той по повод коментарите, че кметът Димитър Бръчков се разделя предсрочно с него. „Пуснал съм предизвестие до кмета за напускане и това е напълно нормално. Но до Нова година ще съм зам. кмет по финанси, защото имам много работа, която трябва да приключа. Отнася се за няколко проекта, които имат срокове и трябва да се спазват”, заяви Илко Стоянов. Той сам е пожелал да се оттегли от екипа „Бръчков”.

„Аз и всички зам. кметове не сме държавни служители, а сме част от екипа на Бръчков. Затова по всяко време или той, или пък аз, или който и да е от заместниците му може да подава предизвестие за напускане от работа. Не сме защитени от закона, казвам го това като адвокат“, поясни Илко Стоянов.

„Възнамерявам до Нова година да приключа задълженията си и едва след 10 януари да помисля сериозно по организацията на партията на Слави Трифонов в Петрич и региона“, коментира още адвокат Стоянов.

Той опроверга твърденията, че има вече набелязан човек, който да оглави бъдещата партия на Трифонов в Петрич. „Отговорно заявявам, че партията е все още в процес на регистрация. Докато това не приключи, няма как да има и председател на партията в Петрич“, коментира той.

Попитан кой ще е неговият наследник в екипа на Бръчков, Стоянов отговори, че няма никаква идея. Петричани обаче спрягат името на директора на ФИДУОС Борислав Коларов, който даде заявка още в предизборната кампания, където бе неотлъчно до екипа на избрания с рекордните над 16 000 гласа Димитър Бръчков.

ВАЛЕНТИН ГЕРЧЕВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

1 Коментар

  1. Слави

    Зам.кмет на ГЕРБ е председател на „новата“ партия, на Слави Трифонов, която ще „бори“ статуквото и ще сваля ГЕРБ……направо чудесно!!!!!!!!!!!!!

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *