Има поне 4 причини и ситуации, при които не трябва да правим секс

Когато сексът се превърне в нещо, което не желаем, удоволствието изчезва, а това може да бъде проблем.
Да правим секс е страхотно и ни помага да се чувстваме по-добре, както и да подобрим самочувствието си. Въпреки това има определени ситуации, при които е по-добре да се въздържаме и да не правим секс.

1. Когато някой има афера
Независимо дали сте този, който е неверен или пък сте предаденият, ако смятате изневярата за нещо негативно между двама души, то определено не бива да я поощрявате. Затова е важно да поставите всички карти на масата. Най-лошото нещо, което може да направи някой, е да скрие аферата си. Още от първия ден половинките трябва да бъдат открити един с друг. Някои хора не са създадени да бъдат моногамни и е добре да бъдат честни, вместо да се преструват на такива, каквито не са.

2. Да се нуждаеш от близост
Някога били ли сте емоционално зависими? Имали сте трудно детство, в което ви е липсвала близост? Хората, които не са израснали в стабилна семейна среда, често имат проблеми с обвързването на по-късен етап. Не че не харесват секса, а просто го практикуват, за да изпитат тази близост, от която така силно се нуждаят. Той се превръща в наркотик, в пристрастяване, заради което може да изпитат абстиненция, ако не го получават регулярно. Човек, който използва секса, за да получи близост, често пада жертва на отровни връзки, от които не получава любов, а само задоволяване на физическите нужди.

3. Води до пристрастеност към секса
Хиперсексуалните хора не могат да задоволят своите нужди за секс. Поради тази причина обикновено са изключително безразборни в преследването на плътско удоволствие. Този първичен инстинкт може да доведе до огромно чувство на вина, усещане за празнота, неудовлетвореност и загуба на самочувствие. Пристрастеният никога не се чувства задоволен поради превръщането на секса в натрапчиво желание, от което се губи цялата наслада.

4. Секс за сдобряване
Много двойки използват секса като решение на техните проблеми. Това не води до нищо хубаво. Ако ползвате правенето на секс, за да изгладите различията помежду си, когато се карате с партньора си, по-добре прекратете тази порочна практика. Защото когато проблемът се появи отново, това временно решение вече няма да работи.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *