Испански омлет

Необходими продукти:

  • 8 яйца ;
  • 400 гр. картофи ;
  • Лионска наденица (или друг колбас);
  • 1 глава лук;
  • 3 скилидки чесън;
  • 1 червена чушка;
  • 1/2 връзка пресен магданоз;
  • 2 с. л. олио;
  • Сол, червен и черен пипер на вкус;

Начин на приготвяне:

loading...


  1. Обелваме и нарязваме картофите на шайби. След това ги слагаме да врат в подсолена вода, докато леко омекнат.
  2. Разбиваме яйцата заедно със солта, черния и червения пипер.
  3. В тиган слагаме олиото и запържваме лукът, Лионската наденица, чесънът, чушката и магданозът.
  4. Щом станат златисти, добавяме разбитите яйца и оставяме на котлона за около 1- 2минути.
  5. В тава слагаме сварените картофи и изсипваме съдържанието от тигана.
  6. Запичаме за около 10-15 мин. в загрята фурна на 180 градуса.
  7. Аранжираме със ситно нарязан магданоз и червена чушка. elda.bg

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *