Необходими продукти:
- 8 яйца ;
- 400 гр. картофи ;
- Лионска наденица (или друг колбас);
- 1 глава лук;
- 3 скилидки чесън;
- 1 червена чушка;
- 1/2 връзка пресен магданоз;
- 2 с. л. олио;
- Сол, червен и черен пипер на вкус;
Начин на приготвяне:
loading...
- Обелваме и нарязваме картофите на шайби. След това ги слагаме да врат в подсолена вода, докато леко омекнат.
- Разбиваме яйцата заедно със солта, черния и червения пипер.
- В тиган слагаме олиото и запържваме лукът, Лионската наденица, чесънът, чушката и магданозът.
- Щом станат златисти, добавяме разбитите яйца и оставяме на котлона за около 1- 2минути.
- В тава слагаме сварените картофи и изсипваме съдържанието от тигана.
- Запичаме за около 10-15 мин. в загрята фурна на 180 градуса.
- Аранжираме със ситно нарязан магданоз и червена чушка. elda.bg