Италианска засищаща супа с наденица

Предлагаме ви една италианска рецепта, която е идеална за по-студените месеци.

Необходими продукти за супата с наденица:

500 г наденица

1 глава лук, нарязана на кубчета

2 скилидки чесън, наситнени

1/2 чаена лъжичка смлян копър (по желание)

1/2 чаена лъжичка люспи от червен пипер (по избор)

4 чаши пилешки бульон

1 консерва домати, нарязани на кубчета

220 г паста по избор (най-добре изберете по-дребна)

1/2 чаша пармезан, настърган

120 г крема сирене

1/2 чаша готварска сметана

сол и черен пипер на вкус

1 супена лъжица магданоз, нарязан (по желание)

Начин на приготвяне:

Нарежете наденицата на парчета и гответе с лука в голяма тенджера, докато се запържат.

Добавете чесъна, копъра и люспите от червен пипер, разбъркайте и гответе още около 2 минути.

Прибавете бульона, доматите, пастата, оставете да заври, намалете котлона и оставете да къкри, докато пастата се свари, ал-денте, около 6-8 минути.

Сложете пармезана, крема сиренето и сметаната и оставете сирената да се разтопят в супата за около 3-5 минути. Овкусете с черен пипер и сол на вкус.



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *