Италианска лятна супа с моркови и целина

Необходими Съставки

моркови – 4 бр.

пармезан – 2 с.л. (настърган)

целина – 2 стръка

лук – 2 глави

грах – 100 г (замразен)

зеле – половин кочан

зехтин – 4 с.л.

сол – 2 щипки

черен пипер – ¼ ч.л.

картофи – 2 бр.

чесън – 2 скилидки

бял хляб – 6 филии

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Морковите, лукът, картофите, чесънът и целината се нарязват на ситно и се запържват в зехтина за 6 минути.

Добавят се 3 чаши вода, кипват се и се варят 30 минути.

Добавя се грахът, нарязаното зеле, солта и черният пипер и се вари още 10 минути.

Хлябът се запича до златисто и във всяка чиния се слага една филийка и се залива със супата.

Поръсва се с пармезан, примесен със запържен хрупкав бекон по желание.



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *