
Необходими Съставки
моркови – 4 бр.
пармезан – 2 с.л. (настърган)
целина – 2 стръка
лук – 2 глави
грах – 100 г (замразен)
зеле – половин кочан
зехтин – 4 с.л.
сол – 2 щипки
черен пипер – ¼ ч.л.
картофи – 2 бр.
чесън – 2 скилидки
бял хляб – 6 филии
* мерки и количества
Начин на приготвяне
Морковите, лукът, картофите, чесънът и целината се нарязват на ситно и се запържват в зехтина за 6 минути.
Добавят се 3 чаши вода, кипват се и се варят 30 минути.
Добавя се грахът, нарязаното зеле, солта и черният пипер и се вари още 10 минути.
Хлябът се запича до златисто и във всяка чиния се слага една филийка и се залива със супата.
Поръсва се с пармезан, примесен със запържен хрупкав бекон по желание.