50 човека на протест в Благоевград, обявиха: Не се събираме заради партии, а защото градът ни е най-бедният в страната…

В Благоевград също излязоха на протест, който бе организиран през групи от социалната мрежа. Днес пред сградата на общината се събраха около 50 човека, повечето от които не се познаваха помежду си. Сред познатите лица беше Николай Иванов, който беше сред активистите на предишни протести. Той заяви, че е гневен, защото вижда как България губи своята държавност.

„Нито съм за президента Радев, нито за която и да е партия. Не може тези горе да си правят политически игри, да си мерят мускулите и да отблъскват хората. Както е тръгнало, ГЕРБ няма да изкарат и трети мандат. Искрата пламна,  тласъкът бе даден след ареста на съветниците на президента. Това не може повече така да продължава. Когато има голямо напрежение, нека се съберат, да направят нови избори. Защото проблемите на българите са едни и същи от години, ако седнеш в едно кафене, ще разбереш каква е болката им. Нас ни интересува съдбата на народа“, заяви Николай Иванов.

„Тук не се събираме заради партии и политици, а защото Благоевград е най- бедният в България. Те държат главния прокурор, шкафчета с пари, записи на Борисов и никой не ги разследва. Не може полицейските шефове да са зависими от местни лидери на ГЕРБ. А вътрешен министър да е някой, който преди това е бил шофьор на престъпник. Много добре ги знам“, възмущава се Николай Кьосев.

Ангелина Петрова обясни, че е дошла да протестира срещу полицейското насилие. „Не може да се пребиват млади хора. Това са нашите деца. Направо съм потресена, направо съм бясна, като научих за пребития студент в София и именно затова съм тук, за да кажа „Не на насилието“. Трябва да се разследват полицаите и да си понесат отговорността. Не на абсурдните действия на управляващите, независимо от коя партия са. Аз съм безпартийна и искам българският гражданин да е с права, а не да бъде потъпкван. Ако най-големите в държавата не могат да се справят – и двамата да си ходят. Ще се дойдат нови хора, които може би ще са по-кадърни”, заяви Ангелина Петрова.

На протеста дойде и общинският съветник от ДСБ Калоян Ханджийски, който уточни, че присъства само като гражданин. „Тук няма лидери, няма партии. Искаме незабавна оставка на корумпираното правителство и главния прокурор”, заяви общинският съветник. В неговата компания беше Георги Мавродиев от сдружение „ДЕН“ на Найден Зеленогорски, който бе категоричен, че оставката на кабинета е неизбежна, след което трябва да се проведат честни избори, като задължително се въведе машинно гласуване. На протеста се появи и бизнесменът Владимир Миленков-Ботев, който обмени актуална информация около политическите процеси в страната. Това интересуваше и другите хора, които се бяха събрали на групички и коментираха случващото се в София.  Някои бяха насядали на пейките около фонтаните, други директно на плочките пред общината, а от отсрещната страна стояха полицаите. Тъй като никой не взе думата, мълчаливият протест приключи след около час и хората започнаха да се разотиват, но бяха категорични, че протестът трябва да продължи и през следващите дни, като сборен пункт остава общината.

БЕТИНА АПОСТОЛОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

3 Коментара

  1. Уточнение

    Защо пред Общината? Протестът е срещу Държавата! Трябва да се събираме пред Съда! Пред Областната управа, а не пред кметството! Кметът няма нищо общо с ония, които ни мачкат!

    Отговори
  2. Бай Хуй

    Какъв протест, десетина дежурни тъпоъгълници, които висят на всяко събиране, понеже не могат нищо друго да правят!

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *