Кадаиф с мляко

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

  • кадаиф – 500 гр.
  • орехи – 200 гр.
  • масло – 12 гр.
  • прясно мляко – 1 л.
  • захар – 1 кг.
  • ванилия – 2 пакетчета

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Половината кадаиф се нарежда в намазана с масло тавичка и се поръсва със счуканите орехови ядки. Отгоре се слага останалият кадаиф и се покрива с парченца от маслото.

Пече се в слаба фурна до порозовяване.

Млякото се сварява със захарта, сваля се от огъня, ароматизира се с ванилията и се изсипва върху изпеченият кадаиф.

Тавата се захлупва. На другия ден кадаифът се обръща в подходящ съд.

Поднася се нарязан на квадрати.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *