Какаов сладкиш с праскови

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

  • брашно – 1 ч.ч.
  • захар – 1 ч.ч.
  • кисело мляко – 1 ч.ч.
  • какао – 2 ч.л.
  • сода бикарбонат – 1 ч.л.
  • сметана – 2 ч.ч.
  • компот от праскови – 1 буркан
  • пудра захар – 3 с.л.

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Киселото мляко се разбива със захарта и содата. Прибавят се какаото и брашното.

Тестото се изсипва в тавичка, намазана с масло. Пече се в предварително загрята умерена фурна. Докато е още горещ, сладкишът се залива с 5‐6 супени лъжици сок от компота.

След като поизстине, се намазва със сметаната, разбита с пудрата захар.

Отгоре се нареждат отцедените плодове от компота. Сладкишът се оставя за няколко часа в хладилника.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *