Какво се случва с нас, ако ядем краставици всеки ден

Макар че обикновено се смята за зеленчук, краставицата всъщност е плод. Тя е с високо съдържание на полезни хранителни вещества, както и някои растителни съединения и антиоксиданти, които могат да помогнат за лечение и дори да предотвратят някои състояния. Освен това краставиците са с ниско съдържание на калории и съдържат добро количество вода и разтворими фибри, което ги прави идеални за насърчаване на хидратацията и подпомагане на загубата на тегло.

Краставицата е хранителен продукт, който доказано има изключително много ползи за човешкото тяло. От древни времена, краставицата е използвана както за храна, така и в медицината. Ако до сега не сте консумирали достатъчно краставици, то това ще се промени след като разберете колко много ползи за здравето ви има. Достатъчно е да хапвате само по една на ден.

Вижте ги:

1. Можете лесно да отслабнете – Краставиците имат високо съдържание на вода. Също така, те са много засищащи. Това ще ви помогне да се отървете от излишните килограми. Краставиците са едни от най – нискокалоричните хранителни продукти, те не съдържат никакви мазнини.

2. Подобряват храносмилането – Съдържанието на вода спомага по – бързото и ефикасно храносмилане. Също така, краставиците съдържат голямо количество витамини и диетични фибри, които също подобряват функционирането на храносмилателната система.

3. Хидратира тялото – Не всеки може да изпие нужното количество вода на ден. Ако и вие не можете да пиете много вода, то една краставица на ден ще ви помогне да набавите значително количество вода. 95% от състава й е вода. Общото ниво на хидратация в организма ви ще се повиши значително, а това ще повлияе добре на здравословното ви състояние.

4. Косата ви ще изглежда значително по – добре – В състава на краставиците има много витамини, които влияят добре на състоянието на косата. Косопадът значително ще намалее и косата ви ще изглежда здрава и жизнена.

5. Състоянието на кожата ви ще се подобри – Както се досещате, краставиците хидратират кожата. Освен това, те са оръжие срещу застаряването на кожата и появата на фини линии и бръчки. Също така, краставицте могат да ви помогнат да се справите с възпаления и раздразнения по кожата.

6. Ще се отървете от токсините – Краставиците имат естествени детоксикационни свойства. Тя ще ви помогне да се отървете от замърсяванията и токсините в червата и черния дроб.

7. Контролират нивата на кръвната захар – В краставиците има високо съдържание на фенолни съединения, флавоноиди и тритерпени. Те спомагат за контролирането на високите нива на кръвната захар.

8. Здравето на зъбите се подобрява – Според специалисти, вещества, които се съдържат в краставиците могат да ви помогнат да спрете загниването на зъбите. Те значително ще подобрят денталното ви здраве.

9. Няма да се сблъсквате с неврологични заболявания – В краставиците се съдържа фосфор, който се грижи за здравето на мозъка. Дефицитът на този витамин може да доведе до неврологични проблеми. Консумацията на краставици ще запази ума ви остър като бръснач.

10. Ще бъдете хидратирани – краставицата съдържа 98% вода, което я прави чудесно средство за хидратиране на тяло. Яденето на една краставица на ден ще ви помогне да дадете на тялото си нужната хидратация.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *