Как да запазите плодовете и зеленчуците свежи

  • Морковите остават дълго свежи, ако се напръскат с настойка от кромидени люспи, преди да се поставят на мястото за съхранение. За да не изсъхнат морковите, най-добре е да се държат в сандъче с влажен пясък.
  • Пресните домати се съхраняват по-дълго, ако се поставят с дръжките нагоре.
  • Чесънът запазва свежестта и ароматът си по-дълго време, ако почистените му скилидки се пасират, поставят се в стъклен буркан и се залеят с олио преди да се сложат в хладилник.
  • Зрелите банани се запазват по-дълго, ако се отделят един от друг.
  • Лимоните трябва да се държат в голям съд със студена вода, като водата трябва да се сменя всеки ден. Разрязаният лимон ще се запази по-дълго, ако се потопи откъм разрязаната част в съд с оцет.
  • Портокалите и лимоните остават продължително време свежи, ако се намажат с олио и се увият в целофан или се поставят в закрит съд и се държат на прохладно място. Lakomnik.bg

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *