Морковите остават дълго свежи, ако се напръскат с настойка от кромидени люспи, преди да се поставят на мястото за съхранение. За да не изсъхнат морковите, най-добре е да се държат в сандъче с влажен пясък.
Пресните домати се съхраняват по-дълго, ако се поставят с дръжките нагоре.
Чесънът запазва свежестта и ароматът си по-дълго време, ако почистените му скилидки се пасират, поставят се в стъклен буркан и се залеят с олио преди да се сложат в хладилник.
Зрелите банани се запазват по-дълго, ако се отделят един от друг.
Лимоните трябва да се държат в голям съд със студена вода, като водата трябва да се сменя всеки ден. Разрязаният лимон ще се запази по-дълго, ако се потопи откъм разрязаната част в съд с оцет.
Портокалите и лимоните остават продължително време свежи, ако се намажат с олио и се увият в целофан или се поставят в закрит съд и се държат на прохладно място. Lakomnik.bg