Как да продължите работа след скандал с колега

Колегите са хора, с които прекарваме повече време отколкото с тези от семейството ни. Напълно нормално е да се стигне до напрегнати ситуации и противоречия. Не забравяйте обаче, че в общия случай, този човек продължава да е част от вашия екип и е по-добре да намерите общ език.

Имали сте остра свада с колега? Как да продължите да работите заедно:

Дайте му време да се охлади

Дори най-големите професионалисти може да си изпуснат нервите, така че ако емоциите са взели връх в спора, ще трябва време и на двете страни да охладят страстите. По-добре сведете до минимум интеракцията със съответния човек до края на деня.

Говорете открито

И двамата работите на едно и също място, така че е добре да се разбирате. Без значение кой от двама ви се цупи, трябва да намерите общ език. След като страстите са охладнели говорете открито с колегата, за да видите дали сте на една вълна и може да преглътнете неразбирателството в името на общата работа.

Маслинова клонка

Ако сте осъзнали, че не сте прави, е хубаво да се извините и да направите някакъв жест. Дори другият да е виновен, бъдете по-умните и се опитайте да стопите леда с комплимент или мил жест.

Говорете с висшестоящ

Ако колегата ви отказва да спазва професионалния тон и смята да се държи като малко дете и да саботира работата ви, нямате друг избор освен да говорите с прекия си ръководител да се намеси в ситуацията и да въведе ред.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *