Как да се подмладим само за 21 дни

Възмоно ли е да се подмладим за 21 дни. Отговорът е – Да. Ако в продължение на 3 седмици спазваме строго определен режим, свързан с физиката и психиката ни, можем да постигнем втора младост, да се чувстваме наполовина по-млади и да свалим 10 лета от външния си вид.

Намалете количеството храна. Преразпределете го през деня. По-добре да ядем повече на закуска и на обед, отколкото на вечеря. Най-важното в случая е обаче как да се концентрираме в самия момент на яденето. Необходимо е да отстраним нещата, които ни разсейват, като телевизията например, и да ядем, дъвчейки много бавно. Ако се наслаждаваме от началото до края на всеки залък, ще видим как ще се заситим по-бързо и следователно ще поемаме по-малко храна. За закуска наблегнете на нискокалорични храни, за вечеря – на супи.

Спазвайте точни часове. Не само че трябва да ядем по-малко, но и в точно определен час. Това е фундаментално за подмладяването. Закуската е най-късно до 8 часа сутринта, това е времето, когато червата достигат максимална енергия според традиционната китайска медицина. Обядът се консумира между 12 и 13 часа. Вечерята трябва да се консумира колкото се може по-рано.

Гладувайте от време на време. Това влияе добре, защото се реактивират много функции на организма. Дори да пропуснете една вечеря в седмицата, е от голяма полза.

Следвайте сезонността. Това значи не само да се вземат предвид ритмите на природата (т. е. да не се ядат домати през зимата например), но и да се отдава предпочитание през зимата на ориза, горещите супи и варива, а не на киселото мляко и плодовете, които са по-подходящи през лятото.

Наблегнете на зеленчуците. През тези 21 дни консумирайте само зеленчуци и изключете каквито и да било храни с животински произход.

Следете гликемичния си индекс (това е стойността, показваща скоростта, с която богатите на въглехидрати храни се отразяват на отделянето на инсулин в организма). През периода на пречистване трябва да се избягват рафинираните храни.

Не приемайте никакви храни с животински произход, от протеините се допускат само бобови растения.

Пълна забрана за консумиране на пакетирани храни, алкохол и сладки напитки.

Не приемайте никаква захар освен натуралната в плодовете.

Здравият сън е ключов момент за подмладяването. Спете поне по 7 часа, възможно най-спокойно.

Бонус правила – правете разходки на чист въздух, медитирайте, ако можете, намерете време да направите 7 съзнателни дишания през деня – вдишвате и издишвате с дълбок дъх.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *