Кандидат-кметът на „Демократична България” д-р Виктория Каракостова: Ще изкореним корупцията в общината, ще създадем икономически съвет с кадри на ЮЗУ и АУБ, и бизнеса

„Горда съм да бъда кандидатът на „Демократична България” за кмет на частичните местни избори в Благоевград. Не съм сменяла политически партии и коалиции, винаги съм следвала една посока. За да просперира, общината има нужда от управленски екип с интелигентни, разумни, образовани хора. Смятам, че съм подготвена и имам екип, с който да следваме целта – да направим Благоевград №1”. Тази заявка направи на среща със симпатизанти д-р Виктория Каракостова и постави диагнозата: „Благоевград в момента е в плачевно състояние. Най-големият проблем е корупцията по всички етажи на общинската власт, която трябва да бъде изкоренена”.

По отношение на болната тема с обезлюдяването на града заради липса на работни места и ниски доходи д-р Каракостова заяви: „В Благоевград основната професия е шивачка и сервитьорка. Няма развита икономика. Трябва да  толерираме местния дребен и среден бизнес с много инициативи. Благоевград с природните си дадености – планина, минерална вода и ски курорт, може да бъде прекрасен туристически център. Трябва да се ориентираме към чиста икономика – IT сектор и софтуерни компании. Да се обърнем към нашите кадри от ЮЗУ и АУБ, които заедно с представители на бизнеса да участват в икономически съвет към общината. Много е важно един кмет да има тясна връзка с изпълнителната власт и мисля, че ще бъда в изгодна позиция, тъй като нашата коалиция ще бъде добре парламентарно представена и е дала заявка за участие в управлението на страната”.

Д-р Каракостова получи силна подкрепа от лидера на ДСБ ген. Атанас Атанасов, който я определи  като човек със завидна биография и професионален опит. „Градът има нужда от промяна след управлението на Камбитов. Да спре порочният модел с лошото управление на общите пари. Д-р Виктория Каракостова е изключително подходящ кандидат, ние от „Демократична България” ще работим за това хората да го разберат“, заяви ген. Атанасов.

БЕТИНА АПОСТОЛОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *