Необходими продукти:
Тесто
- 230 мл хладко мляко
- 2 големи яйца /120 г на стайна температура/
- 75 г меко масло
- 540 г брашно /с поне 11 % протеин, аз използвах зеленото от Лидл/
- 10 г сол
- 100 г захар
- 7 г суха мая или 20 г прясна
Пълнеж
- 75 г меко масло
- 190 г кафява захар
- 20 г канела
Глазура
- 100 г крема сирене
- 60 г меко масло
- 170 г пудра захар
- ванилия
Начин на приготвяне:
1. След като замесите тестото, го оставете да втаса до удвояване на обема. Разточете върху намазнен плот до правоъгълник с размери 53 х 40 см.
2. Намажете с размекнатото масло. Поръсете с добре разбърканите канела и кафява захар. Завийте на стегнато руло с еднаква дебелина.
3. Маркирайте на 12 еднакви парчета и нарежете с конец за зъби или рибарска корда. Може да опитате и с нож, но тестото е доста меко и с нож се мачкат, което ще наруши добрата визия.
4. Подредете в тава, която е предварително намазана с тънък слой масло. Оставете да втасат за 35 – 40 минути.
5. Изпечете в предварително загрята фурна на 190 градуса за около 15 – 17 минути.
6. Докато чакате рулцата да изялзат от фурната, смесете продуктите за глазурата и разбъркайте с телена бъркалка до получаване на гладка смес. Намажете ги докато са още горещи.gotvenezanachinaeshti.com
