Топ теми

Канелени рулца

Необходими продукти:

Тесто

  • 230 мл хладко мляко
  • 2 големи яйца /120 г на стайна температура/
  • 75 г меко масло
  • 540 г брашно /с поне 11 % протеин, аз използвах зеленото от Лидл/
  • 10 г сол
  • 100 г захар
  • 7 г суха мая или 20 г прясна

Пълнеж

  • 75 г меко масло
  • 190 г кафява захар
  • 20 г канела

Глазура

  • 100 г крема сирене
  • 60 г меко масло
  • 170 г пудра захар
  • ванилия

Начин на приготвяне:

1. След като замесите тестото, го оставете да втаса до удвояване на обема. Разточете върху намазнен плот до правоъгълник с размери 53 х 40 см.

2. Намажете с размекнатото масло. Поръсете с добре разбърканите канела и кафява захар. Завийте на стегнато руло с еднаква дебелина.

3. Маркирайте на 12 еднакви парчета и нарежете с конец за зъби или рибарска корда. Може да опитате и с нож, но тестото е доста меко и с нож се мачкат, което ще наруши добрата визия.

4. Подредете в тава, която е предварително намазана с тънък слой масло. Оставете да втасат за 35 – 40 минути.

5. Изпечете в предварително загрята фурна на 190 градуса за около 15 – 17 минути.

6. Докато чакате рулцата да изялзат от фурната, смесете продуктите за глазурата и разбъркайте с телена бъркалка до получаване на гладка смес. Намажете ги докато са още горещи.gotvenezanachinaeshti.com

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *