Карнъярък

Продукти

На око:
патладжан
кайма
лук
домати
няколко скилидки чесън
сол
черен пипер
олио

Начин на приготвяне

Измих и обелих на ленти патладжана, сложих го за 30 мин. в подсолена вода, след това отново го измих и подсуших. Изпържих го от всички страни. След това нарязах на ситно изчистения лук, сложих го в тигана, прибавих каймата (около 300 г за 8 по-малки патладжана), чесъна, черния пипер и солта, запържих ги до готовност. Добавих 2 домата, нарязани на ситни кубчета, оставих сместа още няколко минути на котлона и преди да я сваля добавих и ситно нарязания магданоз. Взех патладжаните и с малка лъжица направих процеп по дължината им, поомачках вътрешността малко, след което ги напълних с плънката. Подредих ги в тавичка, отгоре им сложих по филийка домат, може и чушка, но в момента нямах, залях ги с 2 ч.ч. вода, размита с 4 с.л. доматено пюре и сол на вкус. Може да се използват пресни домати, минати на ренде, но тогава намалявам количеството на водата. Пека на 180 С до изпичане на филийките домат. Да ви е сладко!

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *