НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
червени картофи – 500 г
бекон – 100 г
зехтин – 1 с.л.
чесън – 2 скилидки
лук – 1 глава
ябълков оцет – 1 с.л.
горчица – 1 с.л.
захар – 1/2 к.л.
сол
черен пипер – 1/4 ч.л.
пресен магданоз
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Една превъзходна салата, вдъхновена от немската кухня.
Картофите се сваряват в подсолена вода. Когато са готови, се режат на средно големи парчета и се оставят настрани.
Беконът за салатата се нарязва на дребно и запържва в съвсем малко зехтин. Когато се зачерви, се изважда и се поставя върху кухненска хартия, за да се отнеме от излишната мазнина.
На негово място в тигана се слага ситно нарязаният лук. След като омекне, се добавя супена лъжица оцет, супена лъжица горчица и малко захар.
Готви се около две-три минути, след което в тигана се слагат картофите и бекона. Картофената салата се овкусява със сол, смлян черен пипер и нарязан на дребно пресен магданоз.
Разбърква се за кратко, по желание може да се поръси с нарязан на дребно пресен лук и е готова за сервиране. Консумира се топла.