Необходими продукти:
картофи – 4 средно големи
лук – 1 малка глава
чушка – 1 бр. червена
вода – 750 мл.
олио – 2 – 3 с.л.
сол – на вкус
червен пипер – 1 с.л.
черен пипер
доматено пюре – 1 с.л.
брашно – 2 равни с.л.
магданоз
Начин на приготвяне:
Лукът се нарязва на ситно и се запържва леко в олиото, прибавя се и ситно нарязаната чушка.
След като зеленчуците се задушат, се прибавят картофите и водата. След завирането на водата ври около 10 минути.
Добавят се брашното, доматеното пюре, червеният пипер, черният пипер и солта.
Ври още около 10 минути на слаб огън.
При сервиране се проръсва по желание с ситно нарязан магданоз.
loading...