Картофени кюфтета с тиквички и магданоз

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
картофи – 7 бр.
тиквички – 5 бр.
сол – 1 ч.л.
магданоз – 2 връзки
яйца – 2 бр.
подправка бахарат – 1 с.л.
лук – 3 бр.
лимецово брашно – 200 г за овалване
олио – 300 мл. за пържене

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Тиквичките се извиват много добре. Настъргват се на ренде и слагат в гевгир, за да се отцедят.

Картофите се измиват и се слагат в тенджера. Заливат се с вода, която да покрие картофите, прибавя се сол 1 ч.л.

Картофите се сваряват 20 мин след завиране. Не се обелват, преди да се сварят, за да не станат воднисти.

След като се сварят, водата се изхвърля и картофите се оставят да изстинат, след което се обелват и настъргват на ренде.

Лукът се почиства, измива и нарязва на ситно. Магданозът се почиства, измива и нарязва на ситно.

В купа, в която ще се разбърква сместа, се слагат отцедените тиквички, настърганите картофи, яйцата, подправката Бахарат, лукът и магданозът.

Оформят се картофени кюфтета, които се овалват в лимецово брашно и се оставят върху дървена дъска, за да попие брашното, след което отново се овалват в брашно.

Зеленчуковите кюфтета се пържат в сгорещено олио, като цялото олио не се слага изведнъж в тигана. Първоначално се слага 150 мл, след което се долива, тъй като кюфтетата от тиквички поемат мазнина.

Бъдете внимателни с хапването на картофени кюфтета с тиквички и магданоз, защото са много, много апетитни 🙂

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *