Картофени питки

Необходими продукти

1-2 кг картофи

2 глави лук

2-3 яйца

4 с.л. сметана

червен пипер

черен пипер

брашно

сол

магданоз

олио

Начин на приготвянe

Картофите се обелват, нарязват, сваряват се в подсолена вода, отцеждат се и се намачкват още топли. Ситно нарязаният лук се запържва, прибавят се червеният, черният пипер и сол и се разбъркват с картофите. Сваля се от огъня, охлажда се и се прибавят останалите продукти. Омесва се твърдо тесто, което се разточва на кора. С чаша се изрязват питки, които се пържат в олиото. Поднесете със салата по желание.lakomnik.bg

loading...


Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *