Необходими продукти:
картофи – 1. 5 кг
сирене – 200 – 300 г
лук – 1 глава
яйца – 3 бр.
чубрица
сол
майорана
черен пипер
олио – за пържене
брашно – за овалване
чесън – по желание
Начин на приготвяне:
Обелват се картофите и се сваряват в леко подсолена вода с 2-3 скилидки чесън – само за лек аромат.
След това се намачкват или се пасират, прибавят се натрошеното сирене, настърганият лук и подправките.
Омесва се всичко и се прибавят 1 бр. яйце и 1 бр. жълтък, след което отново добре се размесва. Оставя се да престои 1 час.
Правят се топки и се овалват в брашно, а после в добре разбития белтък и другото яйце. Пържат се в сгорещено олио или се пекат в намаслена тава в умерена фурна.
loading...